Οι πίτες είναι οι αγαπημένες μας, γι αυτό και σήμερα φτιάχνουμε μια νόστιμη κιμαδόπιτα που μας έμαθε η γιαγιά μας.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ξαναλαδώνουμε και προσθέτουμε από πάνω ακόμη ένα φύλλο και στη συνέχεια ένα τρίτο και έπειτα βάζουμε λίγο κιμά και από πάνω ξανά ένα φύλλο. Μετά βάζουμε κιμά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά. Τέλος από πάνω καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας όπως στην αρχή. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.