Φτιάχνουμε ρεβίθια με ροκφόρ και τους δίνουμε μια γευστική πινελιά
2 Μαρτίου 2019

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
4-5 φύλλα φασκόμηλο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
20 γρ. ξερά μανιτάρια
2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο
1 κ.σούπας ντοματοπολτό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί ροκφόρ
Πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό. Τα αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, επί 2 περίπου ώρες. Προσθέτετε στα ρεβίθια το σέλινο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού τα μουσκέψετε, το αλάτι, λίγο πιπέρι, το ντοματοπολτό και το λάδι. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για μισή έως 1 ακόμη ώρα. Τα σερβίρετε αφού τρίψετε μέσα το ροκφόρ.
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.