Φτιάχνουμε ρεβίθια με ροκφόρ και τους δίνουμε μια γευστική πινελιά

Σάββατο 2 Μάρτιος 2019
smashed_potatoes_with_kale_roquefort_crispy_chickpeas.jpg

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια

4-5 φύλλα φασκόμηλο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

20 γρ. ξερά μανιτάρια

2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο

1 κ.σούπας  ντοματοπολτό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

100 γρ. τυρί ροκφόρ

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση 

Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό. Τα αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, επί 2 περίπου ώρες. Προσθέτετε στα ρεβίθια το σέλινο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού τα μουσκέψετε, το αλάτι, λίγο πιπέρι, το ντοματοπολτό και το λάδι. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για μισή έως 1 ακόμη ώρα. Τα σερβίρετε αφού τρίψετε μέσα το ροκφόρ.