COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστό χταποδάκι με ζυμαρικά


11 Μαρτίου 2019

mediterranean-octopus-stew-with-elbow-macaroni-seafood-pasta-one-pot-greek-recipe-xtapodi-me-kofto-makaronaki-3.jpg

Σήμερα τα θαλασσινά έχουν την τιμιτική τους. Γι αυτό και φτιάχνουμε πενταντόστιμο χταπόδι. 

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι

1 πακέτο μακαρόνια κοράλι 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κουτ.σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι

1 ποτήρι λευκό κρασί για σβήσιμο

Ξύδι μπαλσάμικο

Ντοματοχυμό

4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Εάν πάρετε φρέσκο χταπόδι, πριν από όλα πρέπει να το βράσετε για μιάμιση ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε περίπτωση που επιλέξετε κατεψυγμένο, αυτή η διαδικασία δε χρειάζεται. Σε μαι κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το χταπόδι αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε τη δάφνι και σβήνουμε με το κρασί και το μπαλσάμικο. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, το ντοματοχυμό και ένα ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε τη φωτιά  και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να δέσει.

Πηγή φωτογαρφίας: www.thehungrybites.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.