Πεντανόστιμα ρεβίθια γιαχνί

Τρίτη 12 Μάρτιος 2019
spanish-chickpea-and-spinach-stew-in-a-pan-800x1200.jpg

Αν δεν τρώτε τα θρεπτικά ρεβίθια, δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε με κόκκινη σάλτσα. Θα ξετρελαθείτε.

Υλικά 

400 γρ. ρεβίθια χωρίς φλούδια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο

5 ντομάτες

¾ φλ. χυμό ντομάτας,

1 κύβο ζωμού λαχανικών

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο κομμένο σε κύβους, μέχρι να ροδίζει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ντοματοχυμό και το ζωμό και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.