Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με καλαμπόκι και τζίντζερ

Τετάρτη 20 Μάρτιος 2019
baked-zucchini-patties-750x900.jpg

Η σημερινοί κολοκυθοκεφτέδες είναι απλά τέλειοι.  Ένας ελληνικός μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι.

Υλικά

1 μέτριο κολοκυθάκι

100 γρ καλαμπόκι

1κ.σ τζίντζερ φρέσκο

 Χυμό από μισό λεμόνι

3 κ.σ αλεύρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Τρίβουμε το κολοκυθάκι με τον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι, το αλεύρι, το κολοκυθάκι και το χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά το μίγμα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Χωρίζουμε το μίγμα σε μερίδες με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

TRENDING ARTICLES