COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#easybakeeasylife Συνταγή για σπιτικό Γιαννιώτικο Τυρόψωμο


1 Απριλίου 2019

easybake_0591.jpg

Και σε ποιον δεν αρέσει το τυρόψωμο. Όταν δε είναι σπιτικό, τότε μικροί και μεγάλοι τσακώνονται για το ποιος θα το πρωτοφάει.

Για τους λάτρεις του τυρόψωμου τα Easy Bake φέρνουν στο σπίτι μας την αυθεντική γιαννιώτικη συνταγή. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε αγνά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Θα χρειαστούμε μόνο φέτα, νερό και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε, φουρνίζουμε και το σπίτι πλημμυρίζει από μυρωδιές και αρώματα φρέσκου τυρόψωμου. Εμείς το δοκιμάσαμε και επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε προσθέσαμε μέσα του και λίγες λιαστές ντομάντες, ελιές και ρίγανη! Και φτιάξαμε όχι μικρά τυροψωμάκια αλλά πιο μεγάλα τυρόψωμα! Το μείγμα είναι ιδανικό για να κάνετε και εσείς τα γευστικές σας προσθήκες!

Δείτε παρακάτω την βασική παραδοσιακή συνταγή

Υλικά

500 γρ. μείγμα για τυροψωμάκια Easy Bake

175 γρ. νερό (3/4 κούπας του τσαγιού)

115 γρ. ελαιόλαδο (1/2 κούπα του τσαγιού)

200 γρ. τυρί φέτα σκληρή (προτεινόμενο)

Αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το Easy Bake για τυρόψωμο με το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και αφράτη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το τυρί φέτα στη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια, την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια ή σε δύο πιο μεγάλες μπάλες και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά το πολύ.

Βήμα 3

Αλείφουμε με αυγό όλα τα κομμάτια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά.

Έτοιμο για απόλαυση!

#easybakeeasylife και καλή σας επιτυχία!

Αγαπάτε και εσείς τις σπιτικές συνταγές; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό πατώντας εδώ και κάθε βδομάδα ένας μεγάλος τυχερός θα κερδίζει ένα κουτί με όλα τα προϊόντα easy bake.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.