Πεντανόστιμο ψωμί από την Ινδία

Τρίτη 26 Μάρτιος 2019
20102f082fpaneindiano-2.jpg

Συνταγή από την ανατολή, με βάση το αλεύρι και μπαχαρικά, τα οποία δίνουν μια έντονη και ιδιαίτερη γεύση στο ψωμί.

Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού

200 γραμμάρια αλεύρι

1 κόκκινο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο

Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

Μισό κουταλάκι του γλυκού κόλιν

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε το άλευρο ρεβυθίου με το κανονικό αλεύρι και αφήνουμε το στην άκρη 3-4 κουταλιές της σούπας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το τζίντζερ, το κύμινο, το τσίλι, το κόλιανδρο, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 250 ml ελαφρώς ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα που την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας με το υπόλοιπο αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι,  κάνοντας κύκλους με διάμετρο 12-15 cm.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα ψωμάκια για 3 λεπτά ανά πλευρά.

 

TRENDING ARTICLES