Φτιάχνουμε μια λαχταριστή συνταγή και ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 μέτριες ξεφλουδισμένες ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. λευκό κρασί
¾ φλ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό τους. Τα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το λάδι. Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες λιωμένες και ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Πηγή φωτογραφίας: www.simplyrecipes.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.