COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο εύκολο αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τόνο


9 Απριλίου 2019

cheese-cake-courgette.jpg

Tο κέικ που φτιάχνουμε σήμερα είναι τόσο λαχταριστό που δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι.

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι

3 αυγά

80 γραμμάρια καπνιστό τυρί

2 κονσέρβες τόνου στο νερό

3 κολοκυθάκια

120 ml γάλα

Ελαιόλαδο

Μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε σε έναν αποφλοιωτή. Ύστερα προσθέτετε στο μίγμα με τα αυγά, τα κολοκυθάκια, τις κονσέρβες τόνου και το καπνιστό τυρί κομμένο σε φέτες. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψί για κέικ. Ψήνετε στους 180° βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.