Τα μανιτάρια μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς τρόπους και η σημερινή συνταγή θα σας πείσει.
Υλικά
4 μεγάλα φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια Portobello
Φρέσκια μοτσαρέλα
2 ντομάτες κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ξερό
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε, και αφήνετε τα μανιτάρια να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα κοτσανάκια τους και τα ψιλοκόβετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια και αλατοπιπερώνετε. Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε από τη φωτιά, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε σε αυτό τη μοτσαρέλα την οποία έχετε νωρίτερα κόψει σε μικρά κομματάκια. Πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό και κάνετε ένα τελικό, απαλό ανακάτεμα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε λίγο από το μείγμα και γεμίζετε τα μανιτάρια. Τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνετε για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.