Πεντανόστιμα ζυμαρικά με ελιές και ντοματίνια

Πέμπτη 25 Απρίλιος 2019
caprese-pasta-salad-with-olives-1.jpg

Η νηστεία μπορεί να γίνει απολαυστική εάν επιλέξουμε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά 

500 γρ. ζυμαρικά 

2 κρεμμύδια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

15 μαύρες ελιές

20 ντοματίνια

1 κουτ. σούπας κόλιανδρος σε σκόνη

1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

80 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ελιές. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ντοματίνια στα τέσσερα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό του.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τις ελιές για 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που έχουμε φυλάξει και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.