Λαχταριστό ριζότο με γκοργκοντζόλα και λουκάνικο

Δευτέρα 6 Μάιος 2019
1484124199_a9b9fd86b651d844d17c6db1c2b7e6574cac7d1d-708903213-640x427.jpg

Tο σημερινό ριζότο είναι ίσως από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το.

Υλικά

160 γρ. ρύζι

200 γρ. λουκάνικο

80 γρ. γκοργκοντζόλα

Ελαιόλαδο

1/4 κρεμμύδι

25 ml λευκό κρασί

Ζωμό κρέατος για γεύση

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν το κρασί έχει απορροφηθεί πλήρως προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζωμού κρέατος και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι και έχει γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να  λιώσει. Το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.