Ένα ελαφρύ πιάτο, κατάλληλο για να το καταναλώσετε ακόμα και κρύο.
Υλικά
320 γραμμάρια ζυμαρικά
300 γραμμάρια κολοκυθάκια
200 γραμμάρια τόνο σε λάδι
4 αντζούγιες σε λάδι
100 ml λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 ml νερό
Πιπέρι στη γεύση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις αντζούγιες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν τα κολοκυθάκια. Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά. Όταν είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ριγκατόνι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.agrodolce.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.