Ιδανική καλοκαιρινή συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
400 γραμμάρια κολοκυθάκια
4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Μισό σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Βασιλικός
Αλεύρι καλαμποκιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε με ένα τρίφτη. Τα αφήνουμε μισή ώρα για να στραγγίξουν. Στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αυγό, το αλεύρι, το βασιλικό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τις κροκέτες, τις περνάμε από το αλεύρι και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, για 5-6 λεπτά. Μπορούμε επίσης να τις μαγειρέψουμε στο φούρνο στους180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.