Πουτανέσκα: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα

Κυριακή 7 Ιούλιος 2019
15cooking-pasta-articlelarge-v2.jpg

Η σημερινή συνταγή μας ταξιδεύει στη Σικελία και γεμίζει  το σπίτι αρώματα της Μεσογείου.

Υλικά

300 γραμμάρια σπαγγέτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες

 2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. γλυκού ρίγανη

10 ελιές χωρίς κουκούτσι

2 αντζούγιες

2 κ.σούπας κάππαρη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για μισή ώρα. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνουμε τις αντζούγιες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.  

Πηγή φωτογταφίας: cooking.nytimes.com

TRENDING ARTICLES