Οι σαλάτες πρέπει να υπάρχουν πάντα στα γεύματα μας αφού είναι υγιεινές και πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αποτελούν επίσης και την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν μια αποτοξίνωση αλλά και να χάσουν κιλά.
Υλικά
90 γραμμάρια ρόκα
1 καρότο κομμένο
1 παντζάρι κομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ωμά αμύγδαλα
Για το dressing
Χυμός από 2 λεμόνια
½ κουταλάκι μέλι
½ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα λαχανικά και τα ανακατεύετε με τη ρόκα και το αβοκάντο και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τα αμύγδαλα. Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Ύστερα προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακάτεψε απαλά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.