Σήμερα μαγειρεύουμε γεμιστά κολοκυθάκια με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Πέμπτη 18 Ιούλιος 2019
img_5326.jpg

Υλικά 

8 μέτρια κολοκυθάκια

350 γρ. μοτσαρέλα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Πιπέρι, αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα χωρίζουμε στη μέση. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ προσθέστε τον πολτό κολοκυθιάς που έχει μαγειρευτεί, τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη, το αυγό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα και τα μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή φωτογαφίας :blog.giallozafferano.it