Πεντανόστιμα χορτοφαγικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Εξαιρετική πρόταση αν έχετε παιδιά που δεν τους αρέσουν τα όσπρια και μια παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων.

Υλικά 

250 γραμμάρια φακές
500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1/2 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι 
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και τις φακές και τις ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπάλες. 
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it