Πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα από το Λίβανο

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

Υλικά

3 φλάσκες μελιτζάνες

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζ. ταχίνι

Χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι ή ένα κοφτερό μαχαίρι από όλες τις πλευρές σε πολλά σημεία και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ανάλογα με το μέγεθός τους. Όταν ψηθούν, τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε τη ψίχα τη ψίχα τους με το κουτάλι.

Αφήνετε τη ψίχα να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, τρίβετε το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με τη ψίχα της μελιτζάνας, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το κύμινο και το χυμό των λεμονιών. Ανακατεύετε, σερβίρετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την καρυδόψιχα.