Ένα καλοκαιρινό φαγητό που μαγειρεύεται σε πολλές παραλλαγές, αλλά πάντα πενταντόστιμο.
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια κομμένα
1 πατάτα
2 κρεμμύδια
3/4 φλ. ζωμό λαχανικών
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλους κύβους
4 ντομάτες
300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κύβους και τις 2 ντομάτες τις τρίβουμε. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις κομμένες σε κύβους και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μίγμα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: www.sargento.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.