Σήμερα φτιάχνουμε τις αγαπημένες μας κρέπες με ζαμπόν, κολοκυθάκια και στρακίνο
Τζουλιάννα Καρνέζη
8 Σεπτεμβρίου 2019
Υλικά
Για τις κρέπες
125 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
2 αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Για τη γέμιση
3 κολοκυθάκια
8 φέτες ζαμπόν
100 γραμμάρια τυρί στρακίνο
Λίγο γάλα
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα. Όταν οι κρέπες είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε το στρακίνο με λίγο γάλα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα με την οποία αλείφουμε τις κρέπες και για στο τέλος μοιράζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.