Η σημερινή συνταγή μας δροσίζει με το καρπούζι και μας ταξιδεύει στην Ανατολή με το χούμους.
Υλικά
600 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες
480 γρ ρεβίθια βρασμένα
100 γρ. ταχίνι
1 φέτα καρπούζι
Σκόρδο
1 λεμόνι
Μαύρο σουσάμι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, 1/2 σκελίδα σκόρδο, χυμό από ένα λεμόνι, μια πρέζα αλάτι, 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε τη σουπιά σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι για μερικά λεπτά. Μοιράζουμε το χούμους στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τη σουπιά και τους κύβους καρπουζιού. Συμπληρώνουμε με σουσάμι.
Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.