Φέρτε στο τραπέζι όλη τη γεύση της θάλασσας με τον ψημένο σολομό με λαχανικά, μια νόστιμη συνταγή διαφορετική από τα συνηθισμένα.
Υλικά
4 φρέσκα φιλέτα σολομού
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
200 γραμμάρια ντοματίνια
1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με λίγο νερό, στη συνέχεια αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και προσθέτουμε από πάνω τα φύλλα του θυμαριού. Τυλίγουμε τα φιλέτα με περιτύλιγμα τροφίμων και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα συνέχεια προσθέτουμε λίγο βρασμένο νερό, μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα σολομού, ρίχνουμε το λευκό κρασί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων ψαριών.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.