Λαχταριστό κοτόπουλο με πιπεριές και γάλα καρύδας

Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2019

Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, χρειάζεστε μια συνταγή όπως η σημερινή. Είναι γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή. 

Υλικά 

800 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

200 ml γάλα καρύδας

40 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού 

Τζίντζερ σε σκόνη

Φρέσκο μαϊντανό

4 κ. γλυκού κάρυ 

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μια κατσαρόλα μαζί με λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 
Εν τω μεταξύ, αλευρώνουμε το κοτόπουλο με το άμυλο καλαμποκιού και μετά το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τις  πιπέρι μαζί και το τζίντζερ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά. 
 

Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κάρυ, το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ώστε να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.