Μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο.
Υλικά
800 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλο
400 ml μπύρα
2 σκελίδες σκόρδο
Δεντρολίβανο
Φρέσκο θυμάρι
Αλεύρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπούτια σε ένα μπολ μαζί με τη μπύρα, το μισό σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και λίγο πιπέρι. Τα μαρινάρουμε, καλύπτοντας το μπολ με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα στραγγίζουμε καλά από τη μαρινάδα την οποία κρατάμε στην άκρη και τα αλευρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.