Σήμερα σας προτείνουμε ένα απλό πιάτο, αλλά και πολύ νόστιμο. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Υλικά
500 γραμμάρια φιλέτα γαλοπούλα
400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
40 γραμμάρια βούτυρο
Ένα ποτήρι ζωμό
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο με το βούτυρο. Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε καθαρίσει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά. Τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά, για αυτό συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι αν εξατμιστούν.
Ύστερα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν το κρασί έχει εξατμιστεί, μειώνουμε τη θερμκρασία, προσθέτουμε το ζωμό, τοποθετουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40-50 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό. Εάν τα υγρά μειώνονται πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμού.
Λίγα λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, ρυθμίζουμε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.