Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα φιλέτα σολομού με αχλάδια

Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2019

Η σημερινή συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας και ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.

Υλικά 

4 φιλέτα σολομού

2 μικρά αχλάδια

Ζάχαρη

Σιρόπι σφενδάμου

1 κ. σούπας μουστάρδα

1 χούφτα φύλλα μαντζουράνας

Ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου με μια κουταλιά μουστάρδα και μια χούφτα φύλλα μαντζουράνας. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

Για τα αχλάδια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για 3 λεπτά 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 5 κουταλιές της σούπας νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού σιροπιού σφενδάμου. Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση, διατηρώντας τη φλούδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί τα πασπαλίζουμε με το ζεστό σιρόπι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 ° C για 7-8 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού  με τα αχλάδια, πασπαλίζουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και το σιρόπι.
 

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it