COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μια διαφορετική πίτσα με βάση το ρύζι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι


25 Σεπτεμβρίου 2019

Μια διαφορετική πίτσα με βάση το ρύζι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι


Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά 

300 γρ. ρύζι 

600 γρ. σάλτσα ντομάτας 

220 γρ. νερό 

2 κουταλιές λάδι

1 μικρό κρεμμύδι 

100 γρ. τριμμένα τυριά (μίγμα από παρμεζάνα, πεκορίνο, προβολόνε)

100 γρ. καπνιστό κίτρινο τυρί 

100 γρ. ζαμπόν 

20 γρ. βουτύρου

Αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. μοτσαρέλα

100 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας

Ελαιόλαδο

Βασιλικός

Αλάτι

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε γρήγορα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα, το νερό και μερικά φύλλα και μαγειρεύουμε για περίπου 16 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει το ρύζι. 

Αφαιρούμε ρύζι από φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με τα τριμμένα τυριά και το το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μισό ρύζι σε ένα ταψί και καλύπτουμε με το ζαμπόν και το καπνιστό τυρί. Προσθέτουμε το άλλο μισό ρύζι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα 100 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας με λίγο λάδι, και αρωματίζουμε με βασιλικό. Βγάζουμε την πίστα με το ρύζι από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτα και τη μοτσαρέλα σε φέτες και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. 

Πηγή φωτογραφίας: chiarapassion.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.