Mac and cheese: Τα πιο νόστιμα και κρεμώδη μακαρόνια με τυρί

Σάββατο 9 Νοέμβριος 2019

Σήμερα φτιάχνουμε αγαπημένη ανα τον κόσμο συνταγή, με κοφτό μακαρονάκι που ρουφάει τη γρήγορη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά όσο σιγοψήνεται.

Υλικά

4 φλιτζάνια κοφτό μακαρονάκι 

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

2 ½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

60 γραμμάρια τυρί κρέμα

½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μέτρια-υψηλή θερμότητα. Χτυπάμε μαζί και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ύστερα προσθέτουμε το γάλα και σιγά χτυπάμε ελαφρά.

Αναμιγνύουμε το τσένταρ, το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σάλτσα Worcestershire, τη σκόνη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.