Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά κανελόνια με κιμά από φακές

Παρασκευή 8 Νοέμβριος 2019

Τα σημερινά κανελόνια εκτός του ότι είναι χορτοφαγικά, αφού δεν έχουν κρέας, είναι και πεντανόστιμ! 

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια

300 γρ. φακές

2 κολοκύθια

2 καρότα

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

2 πιπεριές

250 γρ. χυμό ντομάτας

3 κ.σ. πελτές ντομάτας

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα

500 γρ. χυμό ντομάτας

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Φύλλα βασιλικού

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και τα κολοκύθια. Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύω τις φακές και τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μαζί με νερό ίσα να τα καλύπτει. Στη συνέχεια προσθέτουμε, το ελαιόλαδο τον χυμό και τον  πελτέ ντομάτας. 

Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε κανελόνι με την γέμιση και το τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και σκεπάζουμε με  αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο τους 180C για 30 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά. 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.contentednesscooking.com