Υλικά
600 γραμμάρια κολοκύθα
500 γραμμάρια πένες
200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
1 κρεμμύδι
60 γραμμάρια σπόροι κολοκύθας
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Ύστερα προσθέτουμε 500 γραμμάρια κολοκύθας και 300 γραμμάρια νερού. Καλύπτουμε με το καπάκια και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι αν αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τους σπόρους κολοκύθας και τους αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τους υπόλοιπους κύβους και σοτάρουμε με λίγο λάδι. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την κρέμα κολοκύθας. Σερβίρουμε με τους κύβους κολοκύθας, την γκοργκοτνζτόλα και μια χούφτα σπόρους κολοκύθας.
Πηγή φωτογραφίας:www.lacucinaitaliana.it/ricetta
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.