COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙAΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη αλμυρή τούρτα με πατάτα, μοτσαρέλα και σαλάμι


27 Δεκεμβρίου 2019

Η πιο νόστιμη αλμυρή τούρτα με πατάτα, μοτσαρέλα και σαλάμι

Μια συνταγή τόσο νόστιμη που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. 

Υλικά 

500 γρ. πατάτες

100 γρ. μοτσαρέλα

50 γρ. σαλάμι

50 γρ. ζαμπόν σε χοντρές φέτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 αυγά

Ελαιόλαδο

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση 

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των πατατών. Αποστραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές, με ένα μικρό μαχαίρι για να μην καούμε. Στη συνέχεια πατάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες για να γίνου πουρέ.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και αφαιρούμε το πολύ ζουμί. Κόβουμε το σαλάμι και το ζαμπόν σε κύβους.  Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αυγά στον πουρέ και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λάδι, και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ενώνουμε τον πουρέ με το ζαμπόν και το σαλάμι. Στο τέλος προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Μαγειρεύουμε στον φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.