Οι πιο νόστιμοι λαχανοντολμάδες με λουκάνικο και τυρί scamorza
5 Ιανουαρίου 2020
Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
6 φύλλα λάχανο
200 γραμμάρια λουκάνικα
100 γραμμάρια τυριού scamorza
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και τα μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος προσθέτουμε το λευκό κρασί. Όταν πάρουν χρώμα, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό και με μια κουταλιά παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζουμε τα φύλλα λάχανου, ένα κάθε φορά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο λάχανου και το γεμίζουμε με μια κουταλιά λουκάνικο και τυρί scamorza και το κλείνουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.