Υπέροχοι φαβοκεφτέδες που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και η γεύση τους θα σας “μιλήσει” από μόνη της.
Υλικά
Για τη φάβα
½ κιλό φάβα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τους φαβοκεφτέδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια φρυγανιά
100 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις σκελίδες σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμη τη χτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον χυμό από λεμόνι, τα αυγά και τη φρυγανιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος πλάθουμε τους κεφτέδες, τους περνάμε από το αλεύρι και τους τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να τους ψήσουμε πάνω σε λαδόκολα για 20-25 λεπτά στους 180-200 βαθμούς σε αέρα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.