Τέλεια κεφτεδάκια για όσους αγαπάνε τα λαχανικά και ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή.
Υλικά
1 μπρόκολο
1 αυγό
1 ματσάκι βασιλικό
100 γρ. τριμμένη παρεμζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο, το καθαρίζουμε και στη συνέχεια το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, τον βασιλικό, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, εάν χρειαστεί βάζουμε και λίγο παραπάνω και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20- 30 λεπτά και από τις δυο μεριές. Αφαιρούμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.
Photo Credits: www.spadellandia.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.