Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τα μπιφτέκια, είναι απλά, πεντανόστιμα και υγιεινά.
Υλικά
800 γρ. μελιτζάνες
70 γρ. ψωμί του τοσρ
40 γρ παρμεζάνας (τριμμένη)
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
Τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και αλατίζουμε.
Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε το ψωμί. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, αφαιρούμε το σκόρδο και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, ρυθμίζοντας την ποσότητα ώστε η ζύμη να μην έχει πολλή υγρασία. Υστέρα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με λίφο λάδι για μερικά λεπτά ανά πλευρά. Μπορούμε εάν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Πηγή φωτογραφία;: https://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.