Εθιστικά σπιτικά chips ντομάτας

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα chips και δεν μπορούμε να αντισταθούμε. 

Υλικά

10 ντομάτες 

Ζάχαρη

Αποξηραμένο βασιλικό

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και  τις στεγνώνουμε καλά. Με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και λίγο ξηρό βασιλικό.

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 110 βαθμούς για μια ώρα, στη συνέχεια χαμηλώνομε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλες 2-4 ώρες, έως ότου αφυδατωθούν καλά. 

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον βαθμό υγρασίας και την ποσότητα νερού που περιέχονται στις ντομάτες. Όσο είναι ζεστές, οι ντομάτες παραμένουν μαλακές, αλλά γίνονται πιο σκληρές καθώς κρυώνουν. Για να ελέγξουμε τον βαθμό αφυδάτωσης, τις αφαιρούμε το από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για ένα λεπτό. Εάν είναι ξηρές και τραγανές, τότε είναι έτοιμες, διαφορετικά συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it