Λαχταριστά ζυμαρικά στον φούρνο με μελιτζάνα και μοτσαρέλα
31 Αυγούστου 2020
Μια λαχταριστή συνταγή που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
350 γρ. ριγκατόνι
500 γρ. μελιτζάνας
350 γρ. μοτσαρέλα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
700 γρ. σάλτσας ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
250 ml λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μπαστούνια και τις τηγανίζουμε σε λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου είκοσι λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και με φρέσκο βασιλικό.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.