Η πιο νόστιμη ναπολιτάνικη πίτσα στο τηγάνι

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020

Τώρα που θα σας αποκαλύψουμε τη συνταγή, μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τη θρυλική ναπολιτάνικη πίτσα στο τηγάνι

Υλικά

600 γρ. αλεύρι

425 ml νερό 

Αλάτι 

15 γρ. μαγιά 

Για τη γέμιση 

Μοτσαρέλα

Σάλτσα ντομάτας 

Ρίγανη 

Εκτέλεση 

Προετοιμάζουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό, σχεδόν 1 κουταλάκι του γλυκού. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Εάν η ζύμη είναι υγρή, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. 

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μια ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια και ενώνουμε τα κομμάτια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Απλώνουμε τη ζύμη στο τηγάνι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 5 ή 6 λεπτά, έως ότου σχηματιστεί μια κρούστα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγη ρίγανη και απολαμβάνουμε.