Τη σημερινή πίτσα με ζύμη πατάτας εάν τη δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε
4 Οκτωβρίου 2020
Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
160 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Μοτσαρέλα
Ρίγανη
Ελιές
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους, μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε [2] .
Ρίχνουμε το στο μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεταφοράς στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά .
Βγάζουμε τη βάση και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα και άλλα συστατικά για γεύση όπως ρίγανη, ελιές.
Τέλος, τη ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.