Στιφάδο, το πλέον χειμωνιάτικο φαγητό που κάνει όλους να παραμιλούν. Ανεπανάληπτη νοστιμιά.
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, ελιά
250 ml ζωμό βοδινού
200 ml μπύρα
15 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
250 γραμμάρια κατεψυγμένα, καρότα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
4 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και μουλιάζουμε τα μανιτάρια στο νερό. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε περίπου 1/2 κούπα λάδι και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την μπύρα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές λωρίδες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τον ζωμό, την ντομάτα και αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγονερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.