COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙAΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό μοσχαράκι στιφάδο με μπύρα και μανιτάρια


3 Νοεμβρίου 2020

Ζουμερό μοσχαράκι στιφάδο με μπύρα και μανιτάρια

Στιφάδο, το πλέον χειμωνιάτικο φαγητό που κάνει όλους να παραμιλούν. Ανεπανάληπτη νοστιμιά. 

Υλικά 

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, ελιά

250 ml ζωμό βοδινού

200 ml μπύρα

15 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια

250 γραμμάρια κατεψυγμένα, καρότα

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

4 κρεμμύδια 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε  κύβους και μουλιάζουμε τα μανιτάρια στο νερό. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε περίπου 1/2 κούπα λάδι και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την μπύρα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές λωρίδες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τον ζωμό, την ντομάτα και αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγονερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it/ricette