Η πιο λαχταριστή αλμυρή τάρτα με brie

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Αυτή η απίθανη αλμυρή τάρτα με brie αποτελεί αναμφίβολα μια ξεχωριστή επιλογή. 

Υλικά 

Έτοιμη ζύμη σφολιάτας για τάρτες 

160 γραμμάρια τυρί brie

100 γραμμάρια μπέικον 

100 ml γάλα

1 αυγό

40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση 

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι. Όταν πάρει χρώμα το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το brie σε φέτες και το λιώνουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα. Όταν λιώσει το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει. 

Σε αυτό το σημείο τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με τα τυριά και το μπέικον.

Βάζουμε την τάρτα στον φούρνο και ψήνουμε  για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Και είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. 

Photo credits: www.misya.info/ricette