Ζουμερά χορτοφαγικά μπιφτέκια με κίτρινη κολοκύθα

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Τραγανά εξωτερικά και ζουμερά στο εσωτερικό, τα σημερινά μπιφτέκια θα τα λατρέψετε. 

Υλικά

600 γρ. κολοκύθα

200 γρ. πατάτες

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 

1 ασπράδι αυγού

2 κλαδάκια δεντρολίβανο 

Αλάτι, πιπέρι 

3 με 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 

Εκτέλεση 

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και τη μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 30 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι φέτες. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε μαζί με την κολοκύθα μέχρι να έχουμε έναν πουρέ. 

Προσθέτουμε στο μίγμα την παρμεζάνα, αλάτι, το ασπράδι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα μαγειρεύουμε στο τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Εάν θέλουμε μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.