Μια gourmet συνταγή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η σούπα κάστανο είναι εύκολη με βελούδινη υφή, με γεύση συγκλονιστική και αρώματα που τρελαίνουν.
Υλικά
500 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
4 καρότα
3 κλωναράκια σέλερι
2κ. σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κάστανα και με ένα 1 λίτρο νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρούμε από τη φωτιά. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.
Σερβίρουμε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.