Η κρεμμυδόσουπα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και δημοφιλή πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας, ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες βραδιές πριν το χουζούρεμα μπροστά στο τζάκι με ένα ποτήρι κρασί.
Υλικά
1 κιλό λευκά κρεμμύδια
200 γραμμάρια ψωμί σε φέτες
120 γραμμάρια παρμεζάνα
1 Καρότο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κρέατος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε ελαφρώς. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και το καρότο. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό ενώ είναι ακόμα ζεστός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Παίρνουμε πήλινα μπολ και βάζουμε στην βάση τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια μοιράζουμε τη σούπα και από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε τα μπολ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 5 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.