
Τα αγαπάμε τα μακαρόνια, δεν το κρύψαμε ποτέ. Κι όταν αυτά συνδυάζονται και με νόστιμες σάλτσες, δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα.
Υλικά
400 γραμμάρια φιλέτο σολομού
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια βότκα
Βούτυρο
Λεμόνι
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 80 γραμμάρια βότκα, με ένα κλαδάκι μάραθου και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και 50 γραμμάρια βότκας και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια σολομού, κρατώντας τη βότκα για μετά, και τα μαγειρεύουμε με μια κουταλιά βούτυρο για ένα λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Απενεργοποιούμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βότκα.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.