Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δε νοείται. Το βάψιμο των αυγών γίνεται με ορισμένη εθιμοτυπία τη Μεγάλη Πέμπτη η οποία λέγεται και Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη.
Υλικά
2 παντζάρια, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια νερό
1 κ. σούπας ξίδι
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα παντζάρια, δύο φλιτζάνια νερό και τη μια κουταλιά ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά. Αφού πάρουν βράση σουρώνετε το υγρό, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφού το υγρό κρυώσει τοποθετείτε μέσα τα ήδη βρασμένα αυγά σας και τα αφήνετε να «μουλιάσουν». Μόλις δείτε ότι τα αυγά πήραν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζετε από το μπολ και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Αν θέλετε γυαλάδα μπορείτε να τα περάσετε και με ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.