COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Βάφουμε οικολογικά τα πασχαλινά αυγά με υλικά που έχουμε στο ψυγείο


The Jennettes

29 Απριλίου 2021

Βάφουμε οικολογικά τα πασχαλινά αυγά με υλικά που έχουμε στο ψυγείο

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δε νοείται. Το βάψιμο των αυγών γίνεται με ορισμένη εθιμοτυπία τη Μεγάλη Πέμπτη η οποία λέγεται και Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη.

Υλικά

2 παντζάρια, ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια νερό

1 κ. σούπας ξίδι


Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα παντζάρια, δύο φλιτζάνια νερό και τη μια κουταλιά ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά. Αφού πάρουν βράση σουρώνετε το υγρό, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

Αφού το υγρό κρυώσει τοποθετείτε μέσα τα ήδη βρασμένα αυγά σας και τα αφήνετε να «μουλιάσουν». Μόλις δείτε ότι τα αυγά πήραν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζετε από το μπολ και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Αν θέλετε γυαλάδα μπορείτε να τα περάσετε και με ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.