Μια πεντανόστιμη συνταγή που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
600 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 αυγό
4 κουταλιές καλαμποκάλευρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 ml νερού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Συστατικά για τη σάλτσα μελιού
2 κουταλιές σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 ml νερού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το νερό, το καλαμποκάλευρο, τη μαγιά και το αλάτι. Καλύπτουμε το κουρκούτι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και το βυθίζουμε στο κουρκούτι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις είναι ζεστό, τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για μερικά λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και τέλος το καλαμποκάλευρο και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά
Βάζουμε τα κοτομπουκιές στα μπολ και ρίχνουμε τη σάλτσα μελιού πάνω και γαρνίρουμε με σουσάμι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.