Ελαφριά σαλάτα με κοτόπουλο και γιαούρτι

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πεινάμε λιγότερο και θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ. Γι αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

250 γραμμάρια φέτες στήθους κοτόπουλου

100 γρ. φασολάκια

150 γραμμάρια καρότα 

100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

40 γραμμάρια μαύρες ελιές 

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πράσινα φασόλια και αφαιρούμε τα άκρα. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα φασολάκια για  για 7-8 λεπτά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το μαγειρεύουμε στο τηγάνι, μέχρι να γίνει μαλακό αλλά να μην στεγνώσει. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 

Ανακατεύουμε καλά και  στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τις ελιές, τα καρότα κομμένα σε στρογγυλά κομμάτια, τα φασολάκια και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πάλι και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.melarossa.it/ricette-light