COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με κουσκούς, ζαμπόν και μοτσαρέλα


20 Μαΐου 2021

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με κουσκούς, ζαμπόν και μοτσαρέλα

Με τη σημερινή συνταγή θα ξετρελάνατε και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. 

Υλικά

4  στρογγυλά κολοκυθάκια

170 γρ. κουσκούς

150 γρ. ζαμπόν

200 γρ. μοτσαρέλα

80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Ελαιόλαδο 

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια κόβουμε το καπάκι προσέχοντας να μη σπάσει. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι.

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και για λίγα λεπτά. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν 

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε το κουσκούς όπως περιγράφεται στη συσκευασία: Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το κουσκούς, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. 

Μεταφέρουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, το ζαμπόν σε κύβους, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα σε κύβους και ανακατεύουμε.

Ύστερα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα με το κουσκούς και τα τοποθετουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα καπάκια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 10-15 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/